Catedrala Patriarhală: Programul liturgic de Anul Nou şi de sărbătoarea Sfântului Vasile cel Mare

La fel ca în toate bisericile și mănăstirile din Patriarhia Română, în noaptea dintre ani, la Catedrala Patriarhală va fi oficiat Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos, însoțit de rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile primite în anul ce a trecut și rugăciuni la intrarea în noul an. Slujba va începe la ora 23:30.

În prima zi a anului 2018 va fi oficiată liturghia Sfântului Vasile cel Mare şi va fi proclamat anul omagial şi comemorativ 2018.

Atât la slujba de la miezul nopţii cât şi la Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare din data de 1 ianuarie va participa Preafericitul Părinte Patriarh Daniel care va ţine şi cuvântul de învăţătură. La sfârşitul Liturghiei va fi oficiată o slujbă de Te Deum şi va avea loc proclamarea anului 2018 care se referă la unitatea naţională, a declarat pentru Radio Trinitas părintele arhimandrit Clement Haralam, mare eclesiarh al Catedralei Patriarhale.

Sfintele slujbe vor fi transmise în direct de posturile de televiziune şi radio Trinitas ale Patriarhiei Române.

Foto credit: ZL

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Catedrală Naţională şi lucrare socială – Sinteza activităților Bisericii Ortodoxe Române în anul 2018

În cadrul ședinței anuale a Consiliului Național Bisericesc din 19 februarie 2019, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a prezentat raportul-sinteză privind activitățile din Patriarhia Română în 2018 intitulat „Catedrală Naţională şi lucrare socială”. Catedrală Naţională şi…