Catedrala Patriarhală | Pr. Constantin Preda a oficiat slujba Deniei din Sfânta și Marea Marți (VIDEO)

Denia din Sfânta și Marea Marți a fost oficiată luni seară în Catedrala Patriarhală de Pr. Prof. Dr. Constantin Preda de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București.

Denia din Sfânta și Marea Zi Marți de la Catedrala Patriarhală din București #LIVE #SăptămânaMare

Publicată de TRINITAS TV pe 2 Aprilie 2018

În predica rostită la final, reflectând la Pilda celor zece fecioare (Matei 25:1-13), părintele profesor a atras atenția asupra faptului că dacă postul și nevoința nu sunt însoțite de milostenie „ca manifestare a dragostei noastre jertfelnice față de Dumnezeu și față de oameni”, nu sunt depline.

„Lecția cea mare pe care trebuie să o ținem minte din pilda și din însemnătatea acestei zile sfinte este că mântuirea nu se agonisește numai prin nevoință personală, numai prin asceză. Este necesară, este primul pas, dar ea trebuie să fie însoțită întotdeauna de fapte ale dragostei și milei creștine”, a subliniat Pr. Constantin Preda.

La final, preotul i-a îndemnat pe credincioșii prezenți în Catedrala Patriarhală: „În această săptămână sfântă să fim suflete veghetoare în așteptarea Învierii Domnului pregătiți așa cum se cuvine, asemenea fecioarelor înțelepte!”.

Pilda celor zece fecioare este un îndemn la priveghere, la trezvie, care e o vedere duhovnicească a lucrurilor dincolo de fața lor fizică. Privegherea este o vedere prin și dincolo de ceea ce se vede cu ochii fizici, este o vedere duhovnicească a sensurilor ultime ale existenței.

Mai multe despre Sfânta și Marea Marți puteți citi aici.

Foto: captură video Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente