Catedrala Patriarhală, plină la trecerea dintre ani: Sute de bucureșteni au intrat în 2020 cu privirea spre altar

Sute de bucureșteni au intrat în 2020 cu privirea spre altar, pe Dealul Patriarhiei.

Catedrala Patriarhală a fost din nou neîncăpătoare pentru cei care au dorit să aducă rugăciuni de mulțumire lui Dumnezeu la trecerea dintre ani împreună cu Patriarhul României, clericii Catedralei Patriarhale și Grupul psaltic Tronos.

Rânduiala slujbei, stabilită de Sfântul Sinod în 2011, prevede citirea Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos întrucât în ziua de 1 ianuarie ne amintim de momentul când Fiul lui Dumnezeu, întrupat, a primit numele de Iisus.

Acatistul a fost urmat de alte patru rugăciuni și apoi de cuvântul Patriarhului.

Preafericirea Sa a reiterat faptul că „Locul cel mai potrivit pentru încheierea anului vechi și întâmpinarea anului nou este Biserica lui Hristos”.

„Anul Nou în care am intrat este un nou dar pe care îl primim de la Dumnezeu spre mântuirea noastră, adică spre cultivarea comuniunii cu El prin rugăciune și fapte bune. De aceea, acum la cumpăna dintre ani, trebuie să ne gândim și mai mult la modul folosirii timpului vieții noastre, ca timp binecuvântat de Dumnezeu”, a explicat Patriarhul Daniel.

Părintele Patriarh și-a încheiat cuvântul cu rugăciuni de binecuvântare pentru toți românii în noul an. Preafericirea Sa a cerut de la Dumnezeu „să dăruiască tuturor românilor din țară, din vecinătatea granițelor și din diaspora română credință puternică, pace și bucurie, îmbelșugarea roadelor pământului și mult ajutor în toată fapta bună”.

Citește cuvântul integral rostit de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la intrarea în 2020.

Vezi mai multe imagini în galeria foto de la eveniment.


Anul 2020 va fi proclamat miercuri, după Sfânta Liturghie, drept „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor” și „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români” în Patriarhia Română.

Foto credit: captură video Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente