Catedrala Ortodoxă Sfânta Sofia din Varșovia se înalță

Marți, 12 aprilie 2016, Preafericitul Părinte Sava, Mitropolitul Varșoviei și al întregii Polonii, a vizitat șantierul Catedralei Sfânta Sofia – Înțelepciunea lui Dumnezeu din Varșovia. Preafericirii Sale i-a fost prezentat stadiul lucrărilor desfășurate la catedrala ortodoxă închinată eroilor martiri polonezi.

Mitropolitul Sava a vizitat și paraclisul ridicat în apropierea șantierului și în care se înalță rugăciuni pentru buna desfășurare a lucrărilor de construire a Catedralei, precum şi pentru donatori şi binefăcători.

În interiorul acestui paraclis este așezată spre închinare icoana Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, oferită Mitropolitului Sava de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României.

La sfârșitul anului trecut, Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, punea piatra de temelie a noii Catedrale ortodoxe Sfânta Sofia – Înțelepciunea lui Dumnezeu, din cartierul Ursynów al Varşoviei.

Atunci, Preafericitul Părinte Sava, Mitropolitul Varșoviei și al întregii Polonii, a menţionat că prin construcţia unei noi Catedrale în Varșovia se marchează un mare eveniment, care coincide cu alte aniversări importante: 25 de ani de la independenţa de stat a Poloniei și 90 de ani de la primirea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Poloneze.

Foto: orthodox.pl

Comentarii Facebook


Știri recente