Catedrala din Timişoara îşi sărbătoreşte mâine ocrotitorul: Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş

Sf Iosif

În ziua sărbătorii Sfântului Iosif cel Nou de la Partoş, mâine, 15 septembrie, Catedrala Mitropolitană din Timişoara îşi cinsteşte ocrotitorul. Odată cu mutarea moaştelor sale în 1956 de la Mănăstirea Partoş în lăcaşul de cult de pe Bega, Sfântul Iosif a devenit ocrotitor edificiului bisericesc ctitorit de Patriarhul Nicodim Munteanu.

Programul liturgic va începe încă din aceasta seară  cu slujba Vecerniei şi a Litiei, informează site-ul oficial al Eparhiei. Începând cu ora 20:30 va avea  loc o procesiune cu moaştele sfântului pe următorul traseu:

Catedrala Mitropolitană – Podul Traian – splaiul T. Vladimirescu – Podul Mihai Viteazul – Catedrala Mitropolitană.

În ziua de cinstire a Sfântului Iosif, sâmbăta aceasta, Sfânta Liturghie va fi oficiat începând cu ora 09:30.


Construcţia propriu-zisă a catedralei a început în anul 1936 prin sfinţirea pietrei de episcopul Andrei Magieru al Aradului. În toamna anului 1946, după zece ani de efort, noul lăcaş de cult aştepta solemnitatea târnosirii şi încredinţării cultului pentru care a fost destinat.

A fost aleasă ziua de 6 octombrie 1946. La această mare procesiune a participat însuşi Patriarhul Nicodim Munteanu, Regele Mihai I, alături de întreg episcopatul Mitropoliei Ardealului şi reprezentanţi din toate colţurile pământului românesc.

Comentarii Facebook


Știri recente