Catedrala din Sibiu şi-a serbat hramul pentru a 110-a oară

Catedrala Sfânta Treime din Sibiu și-a serbat luni, 20 iunie 2016, pentru a 110-a oară, hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu, alături de slujitorii catedralei. Răspunsurile liturgice au fost oferite de trei coruri: Corala “Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane din Sibiu, dirijată de diac. asist. univ. dr. Dan Streza, Corul “Lumină lină” al Catedralei episcopale din Zalău, dirijat de Ciprian Ghiurco și Corul “Anastasis” al Catedralei episcopale din Deva, dirijat de Paul Kladni, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Concert vocal-simfonic

Cuvântul de învățătură a fost rostit de decanul Facultății de Teologie din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr. Părintele decan a subliniat în predică importanța învățăturii despre Sfânta Treime pentru creștinătate și pentru fiecare credincios în parte.

Sfântul Apostol Pavel îi îndeamnă pe creștini și prin ei pe noi toți să nu lăsăm să slăbească Duhul cel din noi, ci să-L păstrăm fierbinte. Îl păstrăm fierbinte dacă mărturisim credința cea adevărată în Mântuitorul Iisus Hristos, în Dumnezeu-Tatăl și în Duhul Sfânt, Treimea cea de-o Ființă și nedespărțită, căci așa ne-au învățat Sfinții Apostoli și Biserica noastră că este un singur Dumnezeu în Treime și cele trei Persoane, Tatăl , Fiul și Duhul Sfânt sunt de-o Ființă, sunt împreună, nedespărțite și lucrează împreună, chiar dacă uneori este scoasă în evidență mai mult lucrarea Tatălui, cum a fost la Creație, a Mântuitorului la mântuirea noastră, iar a Duhului Sfânt la sfințirea noastră a tuturor, a spus pr. Nicolae Chifăr.

La final, soborul slujitor și mulțimile de credincioși au participat la o procesiune în jurul Catedralei mitropolitane. Pe treptele locașului de cult, cele trei coruri și un grup de instrumentiști din cadrul Asociației Trompetiștilor din România au susținut un concert vocal-insturmental, intepretând mai multe piese religioase și patriotice. 12iuniesfintiresfaptoma5

 

Comentarii Facebook


Știri recente