Cătălin Sturza despre pelerinaje: Bucuria este secretul celor care îi iubesc și îi cinstesc pe sfinți

Jurnalistul Cătălin Sturza a explicat într-un articol publicat în Ziarul Lumina care este motivaţia pentru care sute de mii de credincioşi aduc anual cinstire sfintelor moaşte în timpul pelerinajelor.

„Când cinstim moaștele sfinților, noi nu cinstim oase, cum spun cei rău intenționați. Ci ne întâlnim, conform credinței noastre, cu sfântul la ale cărui moaște ne închinăm”.

„Cinstim harul lui Dumnezeu sfințitor, prezent în sufletul sfântului, care se află în Ceruri, și în trupul lui, care se află pe pământ”.

El a spus că pelerinii care aşteaptă cu răbdare la rând pentru a se întâlni cu sfinţii pot simți o bucurie atât de mare, încât uită adesea de oboseală și de distanța parcursă.

„Această bucurie este, pentru cei care au fost vreodată într-un astfel de pelerinaj, secretul celor care îi iubesc și îi cinstesc pe sfinți”.

Anul acesta la hramul Catedralei Patriarhale din Bucureşti credincioşii au posibilitatea de a aduce cinstire moaştelor Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, Sfântului Ierarh DionisieEpiscopul Cetăţii Albe – Ismail, precum şi moaştelor Sfintei Muceniţe Filofteia de la Curtea de Argeş.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente