Câștigătorii Secțiunii B (Compoziție muzicală) din cadrul Concursului Național de Muzică Bisericească „Lăudați pe Domnul!” – 2015

La Centrul Cultural-Social Sfântul Nectarie de la Eghina al Mănăstirii Radu Vodă din București a avut loc, joi, 08 octombrie 2015, întrunirea juriului Secțiunii B (Compoziție muzicală) din cadrul Concursului Național de Muzică Bisericească Lăudați pe Domnul!, ediția a VIII-a, 2015.

După cum ne informează Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, au fost evaluate 5 lucrări ale unor compozitori de muzică bisericească din cuprinsul Patriarhiei Române, cu titlul Cântări la Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur.

Câștigătorii Secțiunii B (Compoziție muzicală) sunt:

Premiul I: d-l Victor Stoica, din București, 278 de puncte;

Premiul al II-lea: arhid. Constantin-Răzvan Ștefan, din București, 263 puncte;

Premiul al III-lea: d-l Alexandru-Ștefan Murariu, din județul Cluj; d-l Horațiu Alexandrescu, din județul Constanța, 209 puncte;

Mențiune: d-l Cătălin Cernătescu, din București, 179 de puncte.

Compozitorii vor fi premiați în cadrul spectacolului-concurs care se va desfăşura la Studioul de concerte Mihail Jora (Sala Radio) din București, în ziua de 27 octombrie 2015. Compozițiile muzicale care au obținut premiile I, al II-lea și al III-lea vor fi publicate în revista Ortodoxia.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente