Cărțile Arhiepiscopului Calinic au adus 5.000 de lei pentru vârstnici în debutul Campaniei „Filantropie și-n pandemie”

80 de instituții și ONG-uri și-au dat mâna într-un proiect dedicat vârstnicilor instituționalizați din Suceava: „Filantropie și-n pandemie”. 

Un salon virtual caritabil de carte a reprezentat debutul campaniei lansate duminică, 01 noiembrie. Inițiativa salonului a aparținut IPS Calinic, Arhiepiscopia Sucevei fiind unul dintre organizatori.

În cadrul evenimentului a fost lansat volumul „Familia și filantropia – două instituții divino-umane”, cel mai recent volum semnat de Arhiepiscopul Calinic. Pe lângă acesta, au fost prezentate alte 21 de lucrări ale ierarhului.

„IPS Părinte Calinic a oferit campaniei un important fond de carte, în care se regăsesc 21 de titluri, în multiple exemplare, ce-i poartă semnătura de autor sau de coordonator, și care au putut fi achiziționate de către participanții la webinarul de lansare/prezentare de carte pastoral-misionară: preoți, profesori, reprezentanți ai unor instituții publice și ai societății civile, presă, reprezentanți ai unor asociații de părinți și ai consiliilor elevilor”, a declarat pentru Monitorul de Suceava coordonatoarea campaniei, Prof. Daniela Ceredeev – inspector școlar pentru religie (IȘJ Suceava).

Din vânzarea volumelor a fost colectată suma de 5.000 de lei. Banii vor fi utilizați exclusiv pentru achiziționarea de medicamente, materiale sanitare, echipamente de protecție destinate căminelor pentru persoane vârstnice din județul Suceava.

Și în zilele care urmează, cei care doresc un volum sau mai multe dintre cele prezentate în salonul virtual de carte pot face o donație în contul RO13 RZBR 0000 0600 1360 0238, CIF: 28568800, sprijinind astfel acest proiect filantropic.

Lista celor 21 de cărți și alte detalii privind Campania „Filantropie și-n pandemie” puteți găsi pe site-ul oficial al Arhiepsicopiei Sucevei și Rădăuților.

Foto: Arhivă Basilica


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente