Cartierul ieșean Alexandru cel Bun și-a cinstit ocrotitorul

Prăznuirea Sfântului Alexandru, Arhiepiscopul Constantinopolului, a fost prilej de bucurie și slujire liturgică pentru parohia ieșeană cu hramurile „Sfânta Cuvioasă Parascheva” și „Sfântul Ierarh Alexandru”, informează „Ziarul Lumina”.

Sărbătoarea a început cu săvârșirea slujbei Vecerniei și a Litiei, continuată în ziua de 30 august cu Utrenia, acatistul Sfântului Alexandru și încununată de dumne-zeiasca Liturghie. Deși parohia este tânără, piatra de temelie a bisericii fiind pusă după anul 1989, în jurul Sfântului Altar comunita-tea crește, de la an la an. Numeroși sunt și copiii care primesc Sfânta Împărtășanie.

În acest context, preotul paroh Vasile Azamfirei a îndemnat, în cuvântul său, ca părinții să dea copiilor nume din Sinaxarul creștin: „Creștini și români fiind, să ne punem nume creștinești și românești. Aducem urări de sănătate credincioșilor care poartă numele Sfântului Alexandru și îi îndemnăm, ca de obicei, pe cât este posibil, să urmeze viața Sfântului – un mare apărător al adevăratei credințe”.

Comentarii Facebook


Știri recente