Cartea „Taina artei” a actorului Jonathan Jackson, la Editura Doxologia din Iași

„Taina artei. A deveni artist după chipul lui Dumnezeu” este cartea cunoscutului actor american Jonathan Jackson apărută în premieră în limba română, la Editura Doxologia din Iași.

Volumul este atât un eseu despre menirea creştină a artei, cât şi o confesiune a lui Jonathan Jackson despre convertirea sa la Ortodoxie. Prefaţa lucrării este realizată de Arhim. Efrem, stareţul Mănăstirii Vatopedu din Sfântul Munte Athos.

România şi Muntele Athos au jucat un rol deosebit în drumul său către creştinismul ortodox.

În Taina artei Jonathan vorbește, printre altele, despre: Arta ca Frumusețe, Arta ca Taină şi Nebunie, Arta ca Ascultare sau Arta ca Act de Credință. De asemenea, într-un interviu mărturisea că România şi Muntele Athos au jucat un rol deosebit în drumul său către creştinismul ortodox.

„Golirea de multele sale iluzii şi false identităţi este un demers care îl pregăteşte pe artist să primească forţa creatoare a Duhului într-un chip mai profund. Îl ajută să primească o altă viziune decât cea personală şi îi dăruieşte îndrăzneala de a o urma, chiar dacă viziunea pune la îndoială preconcepţiile sau limitările sale fireşti”. (fragment din „Taina artei. A deveni artist după chipul lui Dumnezeu”)

Câştigător a cinci premii Emmy pentru interpretarea din serialul „General Hospital”, cunoscut şi din rolurile pe care le-a avut în alte filme precum „Nashville”, „Tuck Everlasting” sau „Insomnia”, unde a jucat alături de Al Pacino şi Robin Williams, Jonathan Jackson s-a convertit la ortodoxie în urmă cu aproape cinci ani. Jonathan este și vocalistul formației Enation și autor al lucrării „Book of Solace and Madness”, publicată în 2012. Locuiește în Nashville, Tennessee, unde își petrece timpul alături de soția sa, Elisa, și cei trei copii ai lor.

La Editura Doxologia sunt în curs de apariție și volumele de poezii ale lui Jonathan Jackson.

Taina Artei - Jonathan Jackson.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…