Care este diferenţa dintre omul religios şi cel credincios: Arhiereul vicar Teofil de Iberia

În predica rostită duminică la Colmenar Viejo – Spania, Preasfinţitul Părinte Teofil de Iberia a explicat deosebirea dintre omul religios şi omul credincios. Ierarhul a evidenţiat că omul religios nu va deveni niciodată sfânt, deoarece este superficial.

„Om religios e acela care crede într-o forță care guvernează lumea. Acceptă toate religiile, consideră că toate sunt bune și duc în același loc. Simte că este ceva dar nu știe despre ce este vorba” a afirmat Preasfinţia Sa.

Arhiereul vicar al Spaniei şi Portugaliei a precizat că omul credincios este cel care îl cunoaște pe Dumnezeu.

„Este acela care mereu se raportează la Dumnezeu, știe de unde vine și unde se îndreaptă. Sfântul Apostol Toma, după ce s-a încredințat că Hristos este viu, a căzut în genunchi și a zis: Domnul meu și Dumnezeul meu. Cu toată tăria și convingerea l-a propovăduit, plătind cu prețul vieții”, a afirmat părintele Episcop

Comunitatea românească din Colmenar Viejo îl are ca ocrotitor pe Sfântul Cuvios Irodion de la Lainci, sărbătorit în data de 3 mai. Deoarece sărbătoarea a căzut în timpul săptămânii, Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată duminică, 9 mai, de Arhiereul vicar Teofil de Iberia.

Sursa foto: Episcopia Spaniei şi Portugaliei

Comentarii Facebook


Știri recente