Cardinalul Karl Lehmann, Episcop de Maniz si Presedinte al Conferintei Episcopilor Romano-Catolici din Germania se va afla in vizita la Iasi.

In perioada 27-29 aprilie a.c., Mitropolia Moldovei si Bucovinei si Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi au ca oaspete de seama pe Eminenta Sa Cardinalul Karl Lehmann, Episcop de Maniz si Presedinte al Conferintei Episcopilor Romano-Catolici din Germania.

Personalitate marcanta a Teologiei Romano-Catolice, cu o vasta si impresionanta activiatate academica, pastorala, ecumenica si sociala, Eminenta Sa Cardinalul Karl Lehmann a acordat un sprijin real evidentierii Teologiei Ortodoxe Romane in Germania, sustinand financiar, impreuna cu teologul protestant german Jurgen Moltmann, traducerea si publicarea in limba germana a celor 3 volume de Dogmatica Ortodoxa a Parintelui Profesor Dumitru Staniloae, aparute la Bezinger Verlag, Zurich-Einsiedeln-Koln, in anii 1985, 1990 si 1995.

Cunoscator al spiritualitatii ortodoxe si al eforturilor pe care Biserica Ortodoxa le-a facut si le face pentru sustinerea invatamantului teologic, fostul profesor de Teologie de la Freiburg si actualul presedinte al Conferintei Episcopilor Romano-Catolici din Germania a promovat cu bucurie relatii academice intre Facultatea de Teologie Catolica din Freiburg si Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi, incurajand profesori si teologi renumiti din Freiburg im Breisgau, sa sustina la Iasi conferinte pe teme de actualitate teologica.

Astfel, conducerea Universitatii Al.I. Cuza din Iasi, la propunerea Facultatii de Teologie Ortodoxa Dumitru Staniloae, are bucuria de a acorda Eminentei sale, Cardinalul Karl Lehmann titlul de ‘Doctor Honoris Causa’, dorind sa confirme prin aceasta, o data in plus, ca stiinta si credinta, dimensiunea nationala si universala a valorilor autentice, pot coopera pentru innobilarea sufletului uman, misiunea Bisericii lui Hristos in lume si progresul spiritual al umanitatii.

Din programul vizitei Eminentei Sale Cardinalul Karl Lehmann retinem:

Marti 27 aprilie a.c.:

ora 19.00 – aterizarea aeronavei pe Aeroportul din Iasi;

ora 19.30 – festivitatea primirii Eminentei Sale Cardinalul Karl Lehmann in Catedrala Mitropolitana din Iasi.

Miercuri, 28 aprilie a.c.:

ora 12.00-festivitatea decernarii titlului de Doctor Honorios Causa Eminentei Sale, Cardinalul Karl Lehmann, in Aula Mihai Eminescu a Universitatii Al. I. Cuza din Iasi.

Secretariatul Centrului Eparhial Iasi

Comentarii Facebook


Știri recente