Caravana „Sănătate pentru sate” a ajuns în comuna Nuci, judeţul Ilfov

De cinci săptămâni consecutive, grupul de voluntari de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului ţine trează atenţia opiniei publice prin acţiunile medicale umanitare pe care le desfăşoară în judeţul Ilfov, în cadrul Programului „Sănătate pentru sate” demarat de Patriarhia Română.

Sâmbătă, 10 octombrie 2015, a venit rândul unui număr de 200 de persoane din localitatea ilfoveană Nuci să beneficieze de consultaţii medicale gratuite oferite de numeroşi medici, secondaţi de asistenţi medicali, cu diferite specializări: cardiologie, gastrointerologie, stomatologie, neurologie, medicină internă, medicină de familie, boli de nutriţie, chirurgie vasculară, pediatrie, neonatologie.

A fost o acţiune reuşită

Mulţumim oamenilor care ne sprijină, voluntarilor, în primul rând, prietenii şi colegii noştri, care şi-au rupt din timpul lor preţios şi au venit aici, pentru localnicii din Nuci. Oricine doreşte să vină, voluntar fiind, om cu suflet care iubeşte oamenii, poate să ni se alăture. A fost o acţiune reuşită. Dacă în prima parte a zilei nu ni s-au adresat foarte mulţi pacienţi, fiind ocupaţi şi cu munca câmpului, cu strânsul recoltei, spre finalul zilei am recoltat şi noi oameni, destul de mulţi, cărora le-am dat o mână de ajutor. Ne-am străduit să-i călăuzim pe un drum medical bun. Frumuseţea este că am reuşit din nou să ne strângem, că am reuşit să fim aici, cu bucurie, cu dragoste”, a spus dr. Floricel Cristea, coordonatorul cadrelor medicale implicate în Campania dedicată sănătăţii oamenilor de la sate.

Vă mai aşteptăm şi altădată

Cei mai nevoiaşi dintre nuceni au primit antiinflamatoare cu pansamente gastrice, periuţe şi paste de dinţi. O parte dintre aceştia, copii şi vârstnici, au fost transportaţi la cabinetul medical din sat cu două microbuze puse la dispoziţie de consiliul local.

Această campanie este binevenită, dat fiind faptul că media de vârstă, din păcate, este destul de îmbătrânită. Cu alte cuvinte, vă mai aşteptăm şi altădată. V-am pus la dispoziţie tot ce a fost necesar şi sunt sută la sută convins că data viitoare vom fi mult mai mulţi”, a precizat Georgel Vasile, primarul comunei Nuci.

Astăzi, s-a câştigat bucuria pentru aproapele

Alături de voluntari, preoţii din satele componente comunei s-au implicat efectiv în buna desfăşurare a iniţiativei umanitare.

Părintele Cristian Ţîmpău, parohul Bisericii cu hramul Adormirea Maicii, din satul Merii Petchi, şi părintele Ştefan Dan-Marian, de la parohia Sudiţi, Biserica cu hramul Naşterea Maicii Domnului, din satul Merii Petchi, Protoieria Ilfov Nord, au mers din casă în casă să-i cheme pe cei mai neputincioşi la medic.

Acest Program este important pentru noi. Avem săraci, mulţi dintre ei cu probleme de sănătate, care nu au posibilitatea unui consult, mai ales gratuit. Din păcate, spiritul civic în ziua de azi este foarte rar şi pentru ei a fost surprinzător ceea ce au făcut voluntarii. Astăzi, s-a câştigat bucuria pentru aproapele, căci s-a arătat tuturor că şi cei din oraşe, doctori specializaţi într-o medicină de o valoare inestimată, au venit să aibă grijă de nişte oameni sărmani, care au nevoie de dragostea celorlalţi”, a subliniat preotul Cristian Ţîmpău.

La rândul său, parohul Ştefan Dan Marian a explicat impactul pozitiv al medicilor voluntari asupra comunităţii pe care o reprezintă din punct de vedere spiritual, arătând că „faptele lor sunt dătătoare de speranţă.

Părintele paroh Gheorghe Nuţă Popescu, de la Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, comuna Nuci, a ţinut să evidenţieze că „această acţiune este o mare realizare, pentru că la noi mai rar ajung astfel de campanii. Este un lucru benefic pentru lumea satului, mai ales pentru zonele mai puţin dezvoltate din punct de vedere economic. Oamenii îşi dau mâna unii altora pentru a-i ajuta pe semenii lor bolnavi, iar Dumnezeu este cel ce îi vindecă.

Până în prezent, prin Programul „Sănătate pentru sate”, au beneficiat de consultaţii medicale gratuite, în medie, 1.000 de pacienţi, persoane defavorizate din mediul rural, adică:persoane cu vârstă înaintată, persoane cu statut socio-economic scăzut, persoane cu dizabilităţi, nedeplasabile, cu boli cronice, cu nivel educaţional redus, cazuri sociale.

Comentarii Facebook


Știri recente