Caransebeş: Programul de Ziua Culturii Naţionale

De Ziua Culturii Naționale și în ziua când se împlinesc 171 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, 15 ianuarie 2021, la Caransebeş va avea loc un eveniment omagial dedicat poetului.

În sala de expoziție a Colecției muzeale „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeșului se va desfăşura manifestarea „Cultura și limba română în patrimoniul cultural din Caransebeș”.

Evenimentul va fi deschis cu prezentarea expoziției „Limba română în patrimoniul cultural bisericesc”,  care va fi succedată de o dublă lansare de carte.

Unul dintre volumele lansate  va fi albumul Colecției muzeale „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeșului, semnat de Arhim. Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeşului.

„Cultura și limba română în patrimoniul cultural din Caransebeș” urmărește să stârnească setea de cultură a privitorului și cititorului, purtându-l, de Ziua Națională a Culturii,  într-o călătorie de cunoaștere a patrimoniului cultural din Caransebeș, loc în care cultura a fost la loc de cinste pentru toate păturile sociale ale orașului dinaintea Marii Uniri și sub cupola căreia oamenii de cultură ai locului s-au unit în vederea realizării marelui deziderat al poporului român”, se precizează pe site-ul eparhial.

Evenimentul cultural va culmina cu un recital muzical pe versurile poetului național Mihai Eminescu.

Evenimentul va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a Colecției muzeale „Episcop Elie Miron Cristea” și a Episcopiei Caransebeșului.

Intrarea este liberă în limita numărului de locuri care permite distanţarea fizică şi celelalte măsuri împotriva infectării cu Covid-19.

Foto credit: arhivă Basilica.ro


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente