Capitală: Episcopul Ieronim a sfințit piatra de temelie pentru un nou lăcaș de cult la Parohia Sf. Mercurie

Episcopul Ieronim al Daciei Felix a oficiat duminică slujba punerii pietrei de temelie pentru o viitoare capelă la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfântul Mare Mucenic Mercurie” din cartierul bucureștean Titan.

Noua capelă va fi construită în partea de est a bisericii parohiale și va avea hramul „Nașterea Maicii Domnului”, informează Ziarul Lumina.

„Orice biserică sau capelă nu se întemeiază la voia întâmplării, ci pe temeliile pe care le avem atât din Vechiul Testament, cât și din practica pe care am moștenit‑o în Biserică de la Mântuitorul și de la Sfinții Apostoli”, a spus PS Ieronim la eveniment.

„Biserica este frumoasă atunci când se zidește prin contribuția multora, pentru că și Biserica vie, ca instituție sfințită de Duhul Sfânt, este formată din multitudinea credincioșilor, asemenea bisericii de zid, care este formată din materialele ce se asociază, se agreghează și o alcătuiesc, făcând din ea o unitate”.

„De aceea, credincioșii trebuie să constituite o comunitate în comuniune pentru zidirea acestei biserici, cu bucuria că tot ceea ce s‑a realizat la această parohie se împlinește și la această capelă închinată Nașterii Maicii Domnului, care va întregi nevoile pastorale ale parohiei, atât pentru cei care se vor odihni aici înainte de a pleca pe drumul veșniciei sau vor fi pomeniți prin slujba de parastas sau cu alte prilejuri”, a spus Preasfinția Sa.

Foto credit: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…