Capitală: Darul Parohiei Brâncuși pentru 700 de oameni din spitale

Câte o carte de rugăciuni pentru cei bolnavi, un acatist, un îndrumar de spovedanie, un cuvânt al Sfinţilor Părinţi la momente de boală, o sticluţă cu mir şi o cruce confecţionată de copiii din parohie au fost pregătite de Parohia Brâncuși pentru 700 de persoane aflate în spitalele bucureștene.

După ce au fost binecuvântate de Pr. Ionuţ Tutea, consilier eparhial la Sectorul social-filantropic şi misionar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, și de Pr. paroh Costel Burlacu, protoiereul Protopopiatului Sector 6 Capitală, darurile au plecat marți la preoții de caritate care le vor distribui pacienților din spitale în zilele următoare.

Preoții s-au rugat pentru vindecarea celor bolnavi şi au binecuvântat obiectele care vor fi împărţite.©Ziarul Lumina

„Este o iniţiativă mai mult decât lăudabilă pentru că, mai ales în condiţiile actuale, cei mai mulţi bolnavi se simt abandonaţi în spitale şi au nevoie de un reper, de o siguranţă care vine numai de la Dumnezeu, prin rugăciune şi prin conştientizarea faptului că preotul de caritate este alături de ei”, a declarat Pr. Ionuţ Tutea.

O parte dintre daruri vor merge la Fundeni, acolo unde slujește părintele Horia Nicolae Prioteasa care a subliniat că cei aflaţi într-o stare de sănătate precară „se bucură foarte mult de prezenţa preotului în spital”.

„Cei care nu au ajuns neapărat la biserică de-a lungul timpului descoperă acum că, prin Taina Spovedaniei şi a Euharistiei, îşi recapătă bucuria din anii tinereţii când participau, poate, în mod frecvent la sfintele slujbe. Când omul suferă şi nu mai este la fel de activ ca de obicei, are timp de meditaţie, gândindu-se dintr-o perspectivă inedită, duhovnicească, la viaţa pe care a trăit-o şi la cea pe care îşi propune să o trăiască din acel moment înainte”, a spus slujitorul de la paraclisul Institutului Clinic Fundeni.

Tot marți, Protoieria Sectorului 6 a oferit pentru cei 80 de beneficiari ai cantinei sociale „Sfântul Mucenic Barnabas” pachete cu produse alimentare necesare perioadei pascale, informează Ziarul Lumina.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente