Capela „Sfântul Varvar” de la Penitenciarul Valu lui Traian a fost sfințită de Arhiepiscopul Tomisului

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a sfințit luni, 6 mai 2019, lăcașul special amenajat pentru desfășurarea activităților religioase în Secția exterioară Valul lui Traian din cadrul Penitenciarului Constanța-Poarta Albă.

Capela a fost sfințită chiar în ziua de hram. Spațiul amenajat pentru activități cu specific religios poartă numele sfântului cinstit în data de 6 mai, Sfântul Varvar, un tâlhar renumit din Grecia, care s-a pocăit, şi-a schimbat viaţa radical și s-a nevoit timp de 12 ani într-o pădure, ca pustnic.

Arhiepiscopul Tomisului s-a rugat împreună cu persoanele private de libertate, cadrele unității și cu Pr. capelan Bogdan Talpău.

La finalul slujbei de sfințire, ierarhul a semnat și Sfântul Antimis oferit preotului capelan pentru a putea fi oficiată Sfânta Liturghie în lăcașul special amenajat la Valu lui Traian, se arată într-un comunicat emis de Penitenciarul Constanța-Poarta Albă.

Foto credit: Penitenciarul Constanța-Poarta Albă

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…