Cantina socială „Sf. Nicolae” din Arad la 10 ani de la înființare. Instituţia oferă zilnic masă caldă pentru 100 de persoane

Cantina socială „Sfântul Ierarh Nicolae” din Arad a sărbătorit 10 ani de la înființare. Instituţia oferă zilnic, de luni până vineri, masă caldă pentru 100 de persoane aflate într-o situaţie financiară delicată.

Evenimentul a fost marcat astăzi, la sediul instituţiei, prilej cu care părintele Gabriel Mariș, Consilier social al Arhiepiscopiei, a oficiat o slujbă de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra ostenitorilor şi beneficiarilor.

Cantina a fost inaugurată în data de 27 februarie 2007.

La îndemnul Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, prin osteneala pr. Mircea Bupte, consilier social în acea vreme, prin bunăvoinţa credincioşilor arădeni în data 27 februarie 2007 era oficiată slujba sfinţirii şi darea în folosinţă a obiectivului social aşezat sub ocrotirea Sf. Ier. Nicolae. Tot în acel moment a fost inaugurat și Centrul de zi pentru copii „Nașterea Maicii Domnului”, un centru social care funcționează neîncetat de atunci, a declarat părintele Gabriel Mariș.

Mulțumim tuturor binefăcătorilor şi ostenitorilor acestei cantine sociale pentru bunătatea și dărnicia cu care ne-au înconjurat și susținut, rugând pe Bunul Dumnezeu să îi răsplătească cu alese daruri cerești, a spus părintele Gabriel Mariș.

Tot astăzi, conform îndrumărilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în Ziua Națională a deținuților politici anticomuniști din perioada 1944-1989, a fost săvârșită și o slujbă de pomenire pentru cei care au apărat Ortodoxia în perioada regimului comunist.

Foto principală: Arhivă

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente