Canoanele Bisericii Ortodoxe – ediție bilingvă apărută la Editura Basilica

„Canoanele Bisericii Ortodoxe” au apărut recent în trei volume, în ediție bilingvă (greacă și română), la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

  • Vol. I: Canoanele Apostolice și Canoanele Sinoadelor Ecumenice;
  • Vol. II: Canoanele Sinoadelor Locale;
  • Vol. III: Canoanele Sfinților Părinți, Canoanele întregitoare și Prescripții canonice.

Traducerea a fost realizată de Răzvan Perșa, asistent universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Acesta spune în introducerea lucrării că „traducerea încearcă să adapteze textul canonic la standardele lingvistice, culturale și teologice ale timpului nostru”.

Autorul subliniază faptul că „importanța ediției actuale rezidă nu numai în încercarea de redare a canoanelor printr-o traducere cât mai apropiată de originalul grecesc, păstrând totuși nivelul actual al limbii române, ci și din elementele care compun această ediție”. Este vorba de:

  • Introducerile la fiecare grupă de canoane în care este prezentat contextul istoric, doctrinar și canonic al apariției lor;
  • Bibliografia actuală, cea suplimentară și bibliografia pentru interpretarea particulară a canoanelor;
  • Concordanța canoanelor.

Lucrarea poate fi cumpărată de la de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul Ortodoxia (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Magazinul Daruri pentru pelerini (Piaţa Gării de Nord, nr. 1-3, ieşire Calea Griviţei), Magazinul Librăria Ortodoxă (B-dul Regina Maria, Nr. 1).

De asemenea, lucrarea poate fi vizualizată pe site-ul www.colportaj.ro şi poate fi comandată la adresele: [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 0737. 145. 184.

Mai multe apariții editoriale AICI.

Comentarii Facebook


Știri recente