Candidaţii înscrişi la Facultatea de Teologie din Bucureşti susţin examenul de admitere

Candidaţii înscrişi la Facultatea de Teologie din Bucureşti susţin în perioada 23-24 iulie 2020 examenul de admitere la programele de studii universitare de licenţă.

Acestora le vor fi evaluate aptitudinile socio-umane, după care absolvenții care vor să urmeze Pastorala și care nu au absolvit un Seminar teologic, vor susține o probă muzicală.

Cei care doresc să parcurgă cursurile de Teologie Pastorală, Didactică sau Asistență Socială vor susține un interviu în cadrul căruia le vor fi verificate cunoștințele teologice.

Spre deosebire de aceștia, candidaţii înscrişi la Secţiunea Artă Sacră vor prezenta un portofoliu de activitate.

Decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, Pr. Prof. Ioan Moldoveanu, a precizat pentru Radio Trinitas că instituţia oferă „enorm de multe posibilităţi spre a deschide orizonturi cu totul şi cu totul noi”.

„Nu numai absolvenţii liceelor seminariale caută facultatea noastră. Avem bucuria ca în ultimul deceniu să fi avut absolvenţi, s-au şi înscris în ultimii ani şi avem studenţi la ora aceasta din toate mediile academice, adică avem studenţi care sunt actori, avocaţi, medici, profesori universitari din alte domenii”.

„Lumea trăieşte într-o căutare şi răspunsul la această căutare îl avem prin aceea că oamenii aceştia caută să vină să studieze teologia în toate formele ei, pentru că teologia este şi ştiinţifică”.

Nu vorbim doar de îmbogăţirea duhovnicească. Îmbogăţirea duhovnicească vine şi pe calea acestor căutări, adică cititul de carte, aprofundarea unor discipline care sunt de specialitate. Sunt enorm de multe posibilităţi spre a deschide orizonturi cu totul şi cu totul noi”, a afirmat Părintele Ioan Moldoveanu.


VIDEO | Actorii Doru Bem și Silviu Biriș își povestesc experiența de studenți ai Facultății de Teologie din București


La cele patru programe de licență sunt disponibile peste 240 de locuri la buget și alte 80 cu taxă.

Informaţii cu privire la calendarul sesiunii de admitere pentru programele de licenţă, dar şi cu privire la admiterea la programele de Masterat şi Doctorat, sunt disponibile pe site-ul instituţiei de învăţământ.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente