Când citim din Evanghelie Îl ascultăm pe Hristos direct vorbindu-ne, spune Mitropolitul Ardealului

Mitropolitul Laurențiu al Ardealului a ilustrat în predica de duminică, 10 ianuarie 2021, modul în care prezența lui Hristos este simțită în biserică la Liturghie sau atunci când lecturăm Sfintele Evanghelii.

Părintele Mitropolit a explicat că Hristos nu a venit numai ca să se jertfească pentru noi, ci împlinindu-le pe toate pe rând, a adus descoperirea lui Dumnezeu, voia lui Dumnezeu, pentru că de la Tatăl a luat ca să ne dea nouă.

„Mântuitorul a vestit prin cuvânt şi faptă iubirea nemărginită a lui Dumezeu faţă de noi”, a spus IPS Laurențiu duminică în Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Sibiu.

„Toată învăţătura Sa este cuprinsă în cele patru Sfinte Evanghelii pe care martorii, cei care L-au ascultat, le-au reţinut şi, prin inspiraţia Duhului Sfânt, le-au trecut în aceste cărţi canonice pe care le citim astăzi şi de unde ne inspirăm ca să transmitem şi noi voia lui Dumnezeu, în aşa fel încât tot ce a vestit Mântuitorul Hristos prin cuvânt formează un tot unitar şi se identifică cu Persoana Care a propovăduit”, a continuat ierarhul.

„Noi nu luăm şi citim din Evanghelie ceva ce interpretăm după puterea noastă de înţelegere şi încercăm să aplicăm în viaţă, ci atunci când citim din Evanghelie Îl ascultăm pe Hristos direct vorbindu-ne”.

„La fiecare Sfântă Liturghie Îl avem prezent pe Hristos Care Se jertfeşte pentru noi şi, înainte de jertfă, Hristos ne transmite Cuvântul dumnezeiesc, Cuvântul inspirat pe care noi trebuie să-L împlinim în viaţă. Lângă Cuvântul pe care Mântuitorul L-a vestit El a adăugat şi fapta, pentru că iubirea Sa nemărginită a fost transpusă în faptă”.

Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Sibiu împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi din care au făcut parte eclesiarhul Catedralei Mitropolitane din Sibiu, Protos. Emilian Man, şi preoţii slujitori ai lăcaşului de cult: Pr. Teodor Răduleţ, Pr. Adrian Răduleţ şi Pr. Ioan Oană.

Foto credit: Mitropolia Ardealului


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente