Campionii Bucuriei Sociale în Protoieria Mioveni

Plecând de la îndemnurile Sfintei Scripturi și ale Sfinților Părinți, Campionii Bucuriei Sociale urmăresc să transforme aceste sfinte cuvinte în fapte. Un astfel de moment a avut loc în Protoieria Mioveni, pe 16 septembrie 2014, la Catedrala Mioveni cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, unde preoții parohiilor Cercului Misionar nr. V au dăruit ajutoare, constând în hrană pentru trup, dar și pentru suflet, unui număr de 22 de familii nevoiașe, aflate în grele condiții de viață, fără venituri, cu mulți copii ce prezintă risc de abandon școlar.

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni, după cum ne-a precizat Șerban Niță.

Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat „Campionii Bucuriei” coordonat de Părintele Arhidiacon Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului și Muscelului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

Comentarii Facebook


Știri recente