Campanie umanitară pentru elevii din Slimnic

La Biserica „Sfânta Paraschiva“ din Slimnic, judeţul Sibiu, a avut loc în Duminica Sfintei Cruci lansarea unei campanii de ajutorare a 30 de elevi din familii defavorizate, informează Ziarul Lumina. Copiii sunt ajutaţi prin eforturile semenilor şi sunt beneficiari ai programelor educative şi religioase din Centrul „Sfinţii Timotei şi Mavra“ al Parohiei Slimnic I.

Elevii claselor a V-a şi a VI-a din Grupul catehetic „Sfinţii Timotei şi Mavra“ din Slimnic, împreună cu parohul George Piţ au pregătit din timp acest proiect filantropic. Campania este numită „Cumpără o cruce şi ajută la «crucea» aproapelui tău!“ şi a fost făcută publică prin afişe special întocmite şi aşezate în locuri vizibile din localitatea sibiană, pentru a sensibiliza comunitatea asupra nevoilor acestor copii din familii cu probleme sociale.

În prima etapă a proiectului, elevii şi parohul au confecţionat, inscripţionat cu texte şi decorat mai multe Cruci-Potir. Aceste cruci de lemn au fost prezentate printr-o expoziţie în faţa Sfintei Cruci scoase spre închinare în cea de-a treia Duminică a Postului Mare. În a doua etapă a campaniei, grupul de cateheză a pregătit, săptămâna trecută, câteva pricesne închinate sărbătorii Sfintei Cruci, pentru o sensibilizare a credincioşilor pezenţi în număr mare la Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, oficiată în locaşul de cult parohial.

La final, părintele George Piţ a subliniat efortul copiilor slimniceni de a confecţiona aceste Cruci-Potir şi i-a îndemnat pe cei prezenţi să se implice în acest proiect prin cumpărarea crucilor, arătând şi scopul umanitar al proiectului.

„Suma colectată în urma vinderii acestora va fi folosită pentru susţinerea a 30 de copii din familii defavorizate, elevi ai Şcolii Gimnaziale din Slimnic, nominalizaţi prin colaborare cu diriginţii şi învăţătorii, alături de direcţiunea şcolii. Activitatea s-a bucurat de succes întrucât toate crucile au fost cumpărate de cei doritori să se implice. Putem spune că a fost o minune a Sfintei Cruci, căci prin crucile realizate de copii se îndulceşte amărăciunea crucii sărăciei celor ce vor fi ajutaţi prin acest proiect“, ne-a spus părintele George Piţ.

Proiectul prin care s-a materializat această campanie umanitară în Parohia Slimnic I este intitulat „Adu mâna ta şi o pune… spre mângâierea altuia! (Ioan 20, 27)“ şi este înscris la Concursul naţional de miniproiecte filantropice „Mâini întinse spre lucrarea faptelor bune“, competiţie lansată de Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente