Campanie umanitară derulată de Fundația „Cuvântul care zidește” a Mitropoliei Olteniei

Fundația „Cuvântul care Zidește”, a Mitropoliei Olteniei, a lansat campania umanitară „Dar cu drag de mărțișor”, aflată la cea de-a patra ediție, după cum aflăm de la Gabriela Popescu – Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei. Cu acest prilej, reprezentanții fundației adresează un apel de solidaritate față de cazul unei fetițe în vârstă de 5 ani, diagnosticată cu autism. Astfel, persoanele care doresc să sprijine acest caz au posibilitatea de a se implica în campanie, achiziționând mărțișoare confecționate de elevi voluntari. Mărțișoarele pot fi achiziționate de la sediul fundației, situat pe strada Mitropolit Firmilian nr. 3, în incinta Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei sau pot obține detalii la numărul de telefon 0251.521.908. Mărțișoarele nu au un preț, doritorii putând dona orice sumă care va fi înmânată familiei fetiței bolnave care are nevoie de terapie.

„Este un caz deosebit, al unei fetițe de cinci ani care suferă de autism, și tocmai de aceea am gândit că este nevoie de ajutorul nostru. Încercăm pe cât posibil să venim în sprijinul ei și să o susținem, atât cât ne stă în putință. Am găsit până acum deschidere în mod special din partea elevilor voluntari, căci de fiecare dată când află că este nevoie de ei, răspund cu multă dragoste. De această dată, receptivitatea lor a fost cu atât mai mare, cu cât efortul lor se îndreaptă spre susținerea unei fetițe de doar cinci ani”, a declarat Cristina Stamatoiu, directorul executiv al Fundației „Cuvântul care Zidește”.

Elevii care au confecționat mărțișoarele din lut in cadrul campaniei vin de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Craiova, Colegiul Național „Elena Cuza”, Colegiul Național „Frații Buzești” și Școala Gimnazială nr. 24 „Sfântul Gheorghe”. Mihaela Bălă, una dintre elevele voluntare care a modelat și pictat zeci de mărțișoare din lut, îi îndeamnă pe toți cei care au posibilitatea să întindă o mână de ajutor pentru această fetiță. „Dacă putem să facem fapte bune și să salvăm pe cineva, de ce să nu facem acest lucru? După acest principiu m-am ghidat și eu de fiecare dată când mi s-a spus că se organizează campanii filantropice. Nu am putut sta niciodată indiferentă, când am văzut pe cineva în suferință. Îmi doresc ca niciunul dintre noi să nu rămânem indiferenți și ca acest apel umanitar să găsească ecou în sufletele dumneavoastră”, a adăugat Mihaela Bălă, elevă în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”

Comentarii Facebook


Știri recente