Campanie de susținere a bibliotecilor școlare din satele Iașului

Școala „Varlaam Mitropolitul” și Grădinița „Buna Vestire”, instituții aflate sub patronajul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, organizează în lunile următoare o campanie de susținere a bibliotecilor școlare din satele Iașului, intitulată „Poveștile copilăriei” și dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Lansarea campaniei va avea loc miercuri, 26 februarie 2014, printr-un seminar public cu tema „Cum îi atragem pe copii spre lectură”. Discuțiile vor începe la ora 12:00, la sediul Școlii „Varlaam Mitropolitul”, aflat pe strada Lascăr Catargi nr. 33, Iași. Campania se va derula în perioada februarie-iunie și va consta într-o serie de întâlniri dedicate lecturii și poveștilor, dar și într-o colectă de carte, ai căror beneficiari vor fi, pentru început, elevii de la Școala Rediu. În timp, campania se va extinde și la alte unități de învățământ din mediul rural.

După cum ne-a declarat Alexandra Cârstean, coordonatorul de Marketing și Comunicare al Fundației „Varlaam”, elevii de la Școala „Varlaam Mitropolitul” și prichindeii de la Grădinița „Buna Vestire”, ajutați de partenerii lor, vor face colecte lunare. La finele fiecărei luni de campanie, ei vor dărui volumele bibliotecilor de la școlile partenere, în cadrul unei manifestări artistice. Cine dorește să fie partenerul acestei campanii, îi poate sprijini pe copiii din satele Iașului cu donații de carte – inclusiv cu rechizite școlare sau obiecte de birotică, sau poate amenaja un spațiu în cadrul instituțiilor personale în care persoanele interesate să poată face donații.

„Săptămâna Mărțișorului”, la Școala „Varlaam Mitropolitul”

În perioada 20 februarie-3 martie 2014, copiii de la Școala „Varlaam Mitropolitul”, în cadrul „Săptămânii Mărțișorului”, pregătesc darurile primăverii alături de copiii de la alte 5 școli partenere. Dacă pe 20 februarie i-a avut alături pe elevii de la Școala „Gheorghe Brătianu”, în data de 21 februarie, Școala „Varlaam” a fost gazda a 60 de elevi de la 3 instituții de învățământ școlar ieșene, anume Școala „Carmen Sylva”, Școala EURO ED și Școala „Otilia Cazimir”. În cadrul activităților desfășurate, în colaborare cu elevii parteneri, dar alături și de copilașii de la Grădinița „Buna Vestire”, elevii de la Școala „Varlaam Mitropolitul” au confecționat mărțișoare care vor fi dăruite atât celor dragi, cât și bătrânilor de la Azilul „Sfânta Parascheva” din Iași. Mărțișoarele confecționate pot fi admirate în holul mare al Școlii „Varlaam”, iar de pe data de 28 februarie până pe 2 martie, la „Expoziția de Mărțișor” din Atrium – Palas.

Comentarii Facebook


Știri recente