Campanie de prevenţie şi educaţie stomatologică pentru 130 de copii din județul Ilfov

130 de copii proveniţi din familii defavorizate au participat joi, 4 august 2016, la prima ediţie a Campaniei de prevenţie şi educaţie stomatologică. Evenimentul a avut loc la biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din oraşul Pantelimon, județul Ilfov, a fost iniţiat şi coordoonat de Părintele Arhimandrit Ciprian Gradinaru, preot la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului din Bucureşti împreună cu voluntarii locaşului de cult. La acţiune au fost prezenţi şi asistenţii sociali din cadrul Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – Pantelimon.

În cadrul sesiunilor de informare, participanţii au aflat cum îşi pot conserva sănătatea.

Le-am adus copiilor informaţii necesare despre cum își pot menţine sănătatea, începând cu igiena dentară şi terminând cu cea alimentară. O prevenţie făcută corect şi susţinută îi poate ajută pe cei mici să aibă la maturitate o dentiţie sănătoasă şi să privească relaţia cu medicul stomatolog cu încredere, a spus Georgeta Mihu. medic stomatolog .

Părintele Constantin Rotaru, parohul Bisericii „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril”, a subliniat că iniţiativa are ca scop instruirea participanţilor în ceea ce priveşte beneficiile prevenţiei şi importanţei igienei personale.

Prevenţia este folositoare și ieftină. Totodată, aceasta implică şi frumuseţea relaţionării dintre micii pacienţi şi medici. Ne rugăm Bunului Dumnezeu să înmulţească gândul cel bun şi puterea tuturor celor implicaţi în acest proiect, a declarat părintele Rotaru.

Organizatorii au fost mulţumiţi de felul în care a decurs întregul eveniment, aceştia sperând ca pe viitor numărul persoanelor dornice să fie din ce în ce mai mare.

Prima ediţia a Campaniei de prevenţie şi educaţie stomatologică a avut impactul la care ne-am aşteptat. Sperăm ca la viitoarele editții, numărul participanților va crește, a specificat Dănuţ Prună, voluntar al Paraclisului  Catedralei Mântuirii Neamului.

Partenerul campaniei, Carrefour România, a oferit şi de această dată pachete cu produse celor prezenți la consultații.

 

Comentarii Facebook


Știri recente