Campanie de prevenție și educație pentru sănătate la Penitenciarul Jilava. Activitatea de voluntariat a împlinit un an de existență

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului (CMN) au susținut în data de 31 august 2017 o nouă etapă a campaniei de prevenție și educație pentru sănătate. Acțiunea de informare, care a avut loc la Penitenciarul Jilava, a coincis cu aniversarea de un an a implicării sociale a voluntarilor.

În cadrul evenimentului, cu prilejul zilei limbii române, persoanele private de libertate au asistat la un program artistic. La manifestare au fost prezente peste 100 persoane, notează site-ul amos news.

Potrivit lui Dan Prună, voluntar al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, părintele Ciprian Grădinaru a reprezentat un sprijin important pentru întreaga echipă.

Această campanie nu ar fi fost posibilă fără îndrumarea, sprijinul și susținerea Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru, care – de altfel, este iniţiatorul şi coordonatorul tuturor campaniilor de la Paraclisul Catedralei Naţionale, a subliniat Dan Prună.

În cadrul proiectelor coordonate de părintelui Ciprian Grădinaru, mii de persoane au primit și oferit ajutor:

  • Educație și Prevenție pentru Sănătate – Peste 6000 de beneficiari din mai multe județe ale țării;
  • Sănătate pentru Sate – Peste 5000 de beneficiari din zonele rurale;
  • Campania Donează Sânge, Salvează o Viață – Au fost donate peste 12 tone de sânge.

Organizatorii acțiunii de informare au oferit Penitenciarului, din partea Carrefour România, următoarele produse: echipamente sportive pentru fotbal, baschet, tenis de masă, precum și cărți cu caracter moral-educativ, oferite de Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente