Campania Un mărțișor pentru o viață mai bună, la Centrul social Sf. Vasile din Craiova

Centrul Social de Urgență pentru Persoane fără Adăpost „Sfântul Vasile”, al Asociației Vasiliada, ONG patronat de Mitropolia Olteniei, desfășoară în această perioadă campania „Un mărțișor pentru o viață mai bună”, după cum ne-a mărturisit Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

În cadrul campaniei, beneficiarii centrului confecționează, în timpul orelor de terapie ocupațională, obiecte specifice sărbătorii Mărțișorului, care vor fi expuse spre vânzare în perioada 1-8 martie. Printre obiectele pe care persoanele fără adăpost le-au realizat în aceste zile se numără broșe, brățări croșetate sau împletite și mărțișoare. Fondurile obținute din comercializarea acestora vor fi folosite pentru achiziționarea materialelor necesare în terapia ocupațională a beneficiarilor.

„Aceste activități au drept scop dezvoltarea, ameliorarea sau refacerea capacității beneficiarilor noștri de a desfășura acțiuni folositoare în viața cotidiană, cât și pentru a dobândi încredere în forțele proprii și în capacitățile lor creative. Toate activitățile desfășurate la centru, inclusiv cele premergătoare sărbătorii mărțișorului, ajută la reintegrarea socio-profesională a persoanelor fără adăpost”, a precizat diaconul Sorin Pârvănescu, coordonatorul Centrului Social „Sfântul Vasile”.

Comentarii Facebook


Știri recente