Campania Masa Bucuriei în Mitropolia Basarabiei

Mitropolia Basarabiei prin intermediul „Diaconiei” a organizat în perioada 26 martie – 14 aprilie campania de Paști „Masa Bucuriei”. Scopul campaniei a fost ameliorarea situației bătrânilor singuratici prin asigurarea alimentației acestora. Acțiunea este la cea de-a treia ediție și a promovat solidaritatea socială între generații, după cum ne informează Biroul de presă al Misunii sociale Diaconia.

Principalele activități din cadrul campaniei au constituit: colecta de produse alimentare și fonduri, precum și lecțiile de solidaritate prin care liceenii și studenții au fost familiarizați cu problemele bătrânilor singuratici și cu posibilitățile de susținere a acestora. Localitățile implicate în campanie au fost: Chișinău, or. Orhei, or. Cahul și s. Coșcalia, r-nul Căușeni.

Pe parcursul celor 3 săptămâni, 70 de voluntari au transmis îndemnul de a fi alături de bătrânii rămași singuri pe lume. Datorită oamenilor de bună-credință care au răspuns acestui apel, a fost colectată suma de 16200 de lei și o cantitate de cca 1500 de kg de produse alimentare. În preajma Sfintelor Sărbători de Paști, produsele alimentare și fondurile au ajuns la cantinele sociale: „Sf. Maria Magdalena” din s. Roșu (Cahul) și „Sf. Ilie” din or. Leova, unde zilnic iau masa câte 20 de bătrâni, iar alți 220 de bătrâni singuratici din localitățile: Chișinău, Orhei, Cahul, Coșcalia (r-nul Căușeni), Leova, Cania (r-nul Cantemir), Fetești (r-nul Edineț), Roșu (r-nul Cahul) au beneficiat de pachete alimentare.

Campania „Masa Bucuriei” s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, cu acordul Ministerului Educației al Republicii Moldova și al managerilor instituțiilor de învățământ, precum și datorită partenerilor.

„Diaconia” este structura socială a Mitropoliei Basarabiei (Patriarhia Română), care activează pe întreg teritoriul Republicii Moldova din anul 2001, în calitate de organizație non-profit. Organizația este membru al Federației „Filantropia” și al Alianței ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…