Campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!” a voluntarilor CMN: în cifre

Campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!” desfășurată de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului (CMN) a fost inițiată în urmă cu șapte luni.

În acest interval de timp au fost efectuate 148 de deplasări în 139 de localități din 22 de județe şi au fost oferite 3.520 de pachete în valoare de 264.000 lei.

Ultima acțiune a avut loc sâmbătă, 17 octombrie 2020.

După ce au oferit produse alimentare Centrului social ProVita de la Valea Plopului, județul Prahova, voluntarii s-au deplasat în localitatea Malamuc, unde 15 familii cu o situație materială fragilă din satul prahovean au primit alimente de bază.

De asemenea, 4 copii care provin dintr-o familie monoparentală au fost înscriși în Programul „Ajutor pentru elevi” și au beneficiat astfel de ghiozdane complet echipate cu rechizite școlare.

Ultima vizită a voluntarilor Catedralei Mântuirii Neamului a fost în localitatea Nuci, din judeţul Ilfov. Acolo, 11 copii înscriși în Programul „Ajutor pentru elevi” au primit rechizite, laptopuri și alimente de bază.

Dănuț Prună, voluntar coordonator, a mărturisit: „Sunt oameni care au muncit o viață întreagă, iar acum la bătrânețe își duc singuri greutățile, au nevoie de ajutor și de alți oameni care să le deschidă poarta cu dragoste, grijă și să îi întrebe cum se simt, cum o mai duc, dar și să le asculte durerea”.

„Continuăm să ne implicăm și în educația copiilor din mediul rural, prin astfel de activități indentificăm familii cu copii care au nevoie de susținere pentru a desfășura în condiții optime activitatea școlară”.

Un alt voluntar, Mihaela Bujor, a spus ce a simţit în timpul acţiunii de sâmbătă.

„A fost o zi fabuloasă din toate punctele de vedere, atât spiritual, sufletește cât și vizual, pentru că este minunat să vedem atâția copii cum se bucură  de un simplu zâmbet, de o simplă îmbrățisare, chiar și de un simplu dar, de un sprijin. Este frumos sentimental când reușești să aduci bucurie, chiar foarte plăcut când dăruiești”.

„Tot ce pot să spun”, a mărturisit la rândul său şi voluntarul Liviu Călin, „este că sufletul îmi este plin de bucurie, o bucurie extraordinară pentru gesturile care au fost făcute, prin lucrurile care vin prin bunăvoința și sufletul celor care le-au donat și bucuria și speranța din ochii celor care le-au primit”.

Foto credit: Voluntarii CMN


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente