Campania „Fii bun şi milostiv!” desfăşurată la Oradea

Campania caritabilă în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară,  intitulată „Fii bun şi milostiv!”, s-a desfășurat în aceste zile la Oradea. Profesorii, elevii şi părinţii Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea s-au mobilizat pentru mai multe activități, cum ar fi: strângerea de alimente neperisabile, donaţii de cărţi, de bani, şi un târg de carte, activităţi care au ca scop sprijinirea materială a unor elevi defavorizaţi.

Tărgul de carte, organizat în zilele de miercuri şi joi, 13-14 aprilie 2016, s-a bucurat de o largă participare a copiilor liceului ortodox, care au fost invitaţi, pe de-o parte, să doneze o carte spre vânzare în cadrul târgului, iar pe de altă parte, să cumpere o altă carte din cele donate de colegii lor. Sumele adunate din vânzarea cărţilor vor aduce bucurie de Sfintele Paşti în casele unor copii proveniţi din medii dezavantajate, iar cărţile nevândute vor fi donate unei biblioteci dintr-o şcoală rurală.

„De asemenea, toate celelalte bunuri donate de copii vor fi împărţite celor care se află într-o situaţie nefericită, dorinţa fiind aceea de a fi alături de ei, de a le arăta că nu sunt singuri, că fac parte şi ei din marea familie creştină a liceului nostru”, a subliniat prof. Eva Maria Tirpe, Liceul „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea .

Comentarii Facebook


Știri recente