Campania “Donează sânge, salvează o viaţă”, la Sibiu

Peste 50 de studenţi ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu au donat sânge marţi, 17 martie, în cadrul Campaniei “Donează sânge, salvează o viaţă”, initiată de Patriarhia Română şi implementată în Arhiepiscopia Sibiului prin Departamentul social eparhial. Studenţii au venit la Centrul de Transfuzie de la Spitalul Judeţean din Sibiu, însoţiţi de decanul facultăţii, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel şi au donat sânge, răspunzând astfel solicitărilor de a veni în sprijinul unităţilor medicale din judeţ, unde nevoia de sânge pentru actul medical este foarte mare.

Studenţii teologi de la Sibiu au participat la campania Patriarhiei Române din convigerea că gestul lor salvează vieţi şi oferă un model şi pentru alte persoane care pot devenit donatori, încât nevoia de sânge din unităţile medicale să fie mult diminuată.

Prin protocolul dintre Departamentul social de la Arhiepiscopia Sibiului şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie, cadre din toate structurile instituţiei vor veni în perioada următoare să doneze sânge în cadrul campaniei menţionate, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente