Campania „Donează sânge, salvează o viaţă!“, la Reşiţa

În cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!“, iniţiată de Patriarhia Română, joi 4 iunie, Parohia „Pogorârea Sf. Duh” din Reșița, având binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, prin preotul paroh Emil Crăciun și cu un grup de credincioși ai parohiei au fost oaspeți ai Centrului de Transfuzie Sangvină din Reșița și au donat sânge în cadrul campaniei promovate de Biserică chiar de la începutul anului, ne-a transmis Diac. Pavel Canea.

„În România solicitările anuale de sânge depășesc cu mult resursele centrelor de transfuzie, criza de sânge din spitalele din România a atins un nivel îngrijorător. La fiecare 3 secunde un om are nevoie de sânge. Doar 2% din populația României donează sânge și numai 60% din necesarul de sânge este acoperit. În județul Caraș-Severin asistăm la o scădere dramatică a numărului de donatori de sânge în timp ce consumul de sânge la nivelul spitalelor a crescut foarte mult. În ultimele luni foarte greu reușim să facem față solicitărilor spitalelor din județ și suntem nevoiți să aducem sânge din alte județe. Datorită acestei situații aproape disperate prin stocurile infime pe care le mai avem, am făcut un apel-rugăminte și mulțumesc pe această cale Preasfințitului Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului care a trimis notificări tuturor preoților din județ pentru a se adresa credincioșilor cu rugămintea de a sprijini campania inițiată de Patriarhia Română de a dona sânge,” ne-a mărturisit d-na dr. Rodica Neaga, director al Centrului de Transfuzie Sangvină din Reșița.

În cazul celui care donează sânge nu numai că nu-i este periclitată viaţa, ci el îşi împrospătează sângele, crește imunitatea și rezistența organismului și scade riscul de paralizie și accident vascular cu până la 30%.

„Mântuitorul Iisus Hristos ne îndeamnă să ne iubim aproapele: „Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să şi-l pună pentru prietenii săi” (Ioan 15, 13), iar Biserica, prin propovăduirea preoţilor, învaţă că „prin aceasta am cunoscut iubirea: că El Şi-a pus sufletul Său pentru noi, şi noi datori suntem să ne punem sufletele pentru fraţi” (Ioan 3, 16). Chiar dacă nu au dat curs foarte mulți credincioși apelului nostru, această acțiune a noastră se dorește să fie un stimul la voluntariat și să sensibilizăm credincioșii noștri că nu e greu să faci un bine atunci când vrei cu adevărat acest lucru, cu atât mai mult cu cât acest bine folosește semenului aflat în nevoi vitale, dar care se și întoarce asupra sa prin beneficiile enumerate mai înainte, prin mulțumirea sufletească pe care o ai în momentul când ajuți pe cineva potrivit principiului biblic: Dăruind, vei dobândi!”, a subliniat părintele Emil Crăciun.

Fiecare persoană sănătoasă este îndemnată să meargă şi să ajute la salvarea unor vieţi omeneşti căci nu realizăm cât de important este acest sânge decât în momentul în care o persoană dragă nouă are nevoie de sânge pentru a fi salvată.

Comentarii Facebook


Știri recente