Campania „Donează sânge, salvează o viață!” continuă în Protoieria Urziceni

Parohiile Gârbovi I și Gârbovi II din Protoieria Urziceni au organizat miercuri, 20 martie 2019, pentru prima dată la nivel parohial, o acțiune în cadrul campaniei naționale demarată de Patriarhia Română: „Donează sânge, salvează o viață!”.

Prin amabilitatea doamnei Raluca Mihaela Cruceat, director al Centrului de Transfuzii Sanguine Ialomița, o echipă medicală s-a deplasat la sediul centrului socio-cultural al Parohiei Gârbovi II pentru realizarea acestei acțiuni de recoltare.


Donarea de sânge este dovada supremă de iubire a aproapelui: interviu cu directorul Centrului de Transfuzie Sanguină al M.Ap.N.


„Parohiile au făcut cunoscută acțiunea la nivelul localității Gârbovi, dar și în localitățile din împrejurimi, cu scopul de a implica pe cei interesați în acest demers și de a forma o deprindere frumoasă de a ne ajuta semenii aflați în suferință”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica Ivăneț Răzvan – Adrian, secretar II al Protopopiatul Urziceni.

Recoltarea de sânge va deveni o tradiţie pentru cele două parohii, astfel de acţiuni urmând să fie organizate din trei în trei luni.

Donează sânge, salvează o viață!

Prin acţiunile de donare de sânge organizate începând cu anul 2013, Patriarhia Română este instituția cu cea mai mare contribuție adusă la creșterea numărului donatorilor.

Campania aceasta este extrem de importantă, în contextul în care, în sistemul sanitar românesc este o nevoie acută de sânge.

Un român are nevoie de sânge la fiecare trei secunde, dar doar 2% donează!

Numărul donatorilor din România nu depăşeşte 2% din populaţie, faţă de media europeană de 10 la sută.

Ce a făcut Biserica pentru poporul român?

Prin urmare, cantitatea recoltată zilnic în ţară este cu mult sub necesarul unităţilor sanitare. Cele mai mari cantităţi de sânge sunt folosite la transplantul de ficat, de cord, rinichi, medular şi în oncologie.

În România sunt 44 centre de transfuzie sanguină, dintre care 3 în Bucureşti.

Cei care donează, pe lângă faptul că dau o şansă la viaţă celor aflați în stare critică, beneficiază de câteva avantaje: o zi liberă de la serviciu, 7 tichete valorice pe baza cărora îşi pot cumpăra alimente, decontarea cheltuielilor de transport şi analize medicale gratuite.

Foto credit: Protoieria Urziceni

Comentarii Facebook


Știri recente

ASCOR Chișinău și-a reluat activitatea

După mai mulți ani de întrerupere, filiala din Chișinău a Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) își reia activitatea. Evenimentul a fost marcat în cadru solemn, duminică, la sediul Mitropoliei Basarabiei. Manifestarea a fost organizată cu…