Campania de Prevenţie şi Educaţie pentru Sănătate a ajuns în Constanţa

Campania de Prevenţie şi Educaţie pentru Sănătate a voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale a ajuns joi, 13 februarie 2020, și în Constanța.

Organizată în 14 județe din România, dar și în Republica Moldova, campania are până în prezent peste 16.000 de beneficiari.

Prevenția se adresează în special copiilor. Ei primesc prin această campanie recomandări de la diverși specialiști voluntari, dar și produse gratuite pentru igiena personală.

La prima ediție din județul Constanța, 250 de copii din comuna Oltina au primit informații despre cum să trăiască sănătos, despre postura corectă a corpului, periajul dentar, dar și despre cum să recunoască și să gestioneze eficient fenomenul de bullying.

Cadru din timpul seminarului de prevenție din Oltina. Foto credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Din echipa prezentă la Oltina au făcut parte Dr. Ioana Dumitrescu, Medic primar pediatru, Dr. Simona Carniciu, Medic specialist în Diabet și Nutriție, Dr. Claudia Budună, medic specialist Stomatologie Generală, Psihologul Mihaela Scarlat și Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului (CMN).

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au desfășurat constant de-a lungul anilor activități sociale în mai multe direcții, precum: analize medicale gratuite, dotarea spitalelor cu aparatură medicală, campanii de donare de sânge, lupta împotriva abandonului școlar ș.a.

Toate acțiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale se desfășoară cu binecuvântarea Patriarhului României și sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente