Campania Dăruiește o icoană de mărțișor a fost o reușită datorită comunității parohiale

Copiii de la biserica „Sf. Pantelimon-Foiorul de Foc” din Bucuresti au oferit icoane in loc de mărțișoare comunitatii parohiale pentru a sprijini persoanele nevoiașe in cadrul unui proiect din cadrul programului traditional social-filantropic cunoscut publicului sub numele „Ateneu parohial”, după cum informează ateneulsfantuluipantelimon.blogspot.ro.

Respectând tradiția anilor precedenți de a aduce o rază de bucurie oamenilor batrani, singuri sau aflați în suferință, cât și dorința de a participa la un nou concurs organizat la nivel național de Patriarhia Română, ucenicii Scolii de duminica „Ateneu parohial” de la biserica Sf. Pantelimon s-au întâlnit in repetate randuri pentru a confecționa icoane pe sticla. Indrumați de părintele Bogdan-Aurel Teleanu si sub atenta supraveghere a profesorilor (Viorica Colpacci si Anamirela Anghel), cei peste 25 de copii și-au pus în valoare talentul iconografic prin oferirea membrilor comunitatii parohiale a 100 de fotocopii ale icoanelor expuse in toamna anului trecut in cadrul proiectului „Ateneul Sf. Cuv. Parascheva”.

Astfel, duminica, 2 martie 2914, in zi de mărțișor, ucenicii atelierului de picură din cadrul Școlii de duminică „Ateneu parohial” au reusit sa-i convingă pe cei apropiați ca, în loc de mărțișoare, să achiziționeze și să ofere celor dragi câte o fotocopie după icoanele realizate de ei in cadrul campaniei social-filantropice „Dăruiește o icoană de mărțișor”. In urma acestei campanii, s-a reusit strangerea sumei de peste 1000 lei, suma cu care copiii intentioneaza sa sustina proiectul „Masa brâncovenească” (în valoare de 1.800 lei) în ziua de sâmbătă, 22 martie 2014 pentru circa 400 de persoane aflate în nevoie. Sumele de achiziționare a icoanelor nu au fost fixe, ci au reprezentat contribuții benevole în favorea celor bătrâni și singuri din parohie.

Tot duminica, 2 martie 2014, dupa campania de strangere de fonduri „Dăruiește o icoană de mărțișor”, in cadrul Scolii de duminica de la parohia Sf. Pantelimon – Foisorul de Foc din Bucuresti si sub coordonarea doamnei profesor ANAMIRELA ANGHEL a avut loc cel de-al cincilea atelier de pictura pe sticla sub numele de „Ateneu brancovenesc 5” (ASMB 5) din cadrul programului „Hristos impartasit copiilor”.

In cadrul celui de-al cincilea atelier Ateneu brancovnesc a fost invitat preot George Vlad Dobrescu, de la Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” care le-a vorbit copiilor despre arta pictarii icoanelor pe sticla. Cu acest prilej, parintele George Vlad Dobrescu a lansat invitatia ca lucrarile realizate de copiii la parohia Sf. Pantelimon – Foisorul de Foc sa fie expuse și la Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” pe care il reprezinta. Copiii i-au multumit pentru invitatia facuta de parintele George Vlad Dobrescu si au promis ca vor vizita in curand bolnavii Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, cu atat mai mult cu cat vor sa-si insoteasca gestul de o donatie sub forma oferirii a 100 kg de detergent necesar lunar pentru lucrarilor de ingrijire a acestora.

Acest proiect a beneficiat până în prezent de sprijinul financiar al firmei FAIR FINANCIAL CONSULTING S.R.L., reprezentată de dl. director general Daniel Nițulescu, al doamnei Virginia Sorescu, o mai veche cunoștință a copiilor care în anul 2012 au interpretat o piesă de teatru compusă de tatăl domniei sale, col. magistrat Ioan N. Diniu, al Asociatiei umanitare „Lumina Sfantului Andrei”, al domnului CHRISTIAN DELVAUX, inginer pensionar cu pregatire in arta plastica din Geneva (Elvetia) si, mai nou, al comunitatii parohiale de biserica Sfantul Pantelimon-Foisorul de Foc din Bucuresti.

Comentarii Facebook


Știri recente