„Calea luminii” la Târgoviște

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, a oficiat joi, 28 aprilie 2016, slujba Deniei din Joia Mare, după cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

La eveniment au fost prezenţi tineri din Comitetele de tineret parohial ale parohiilor din Municipiul Târgoviște și din împrejurimi, elevi ai Seminarului Teologic Sfântul Ioan Gură de Aur și studenți ai Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia, dar și numeroși credincioși.

La finalul sfintei slujbe, Înaltpreasfinția Sa a ieșit pe treptele din fața Catedralei, împreună cu clericii slujitori, numeroșii tineri și credincioși, unde a rostit un cuvânt și a deschis manifestarea intitulată Calea luminii, desfăşurată la inițiativa cunoscutului artist plastic Mihai Șerbănescu.

În cuvântul său ierarhul a vorbit despre importanța spirituală a Săptămânii Patimilor, aprofundând semnificația Joii celei Mari, dar și simbolistica luminii care se referă la Mântuitorul Hristos, Lumina lumii. Înaltul Ierarh a evidențiat necesitatea aprofundării învățăturilor evanghelice, pentru ca fiecare dintre noi să devenim mărturisitori ai luminii celei neînserate, a lui Dumnezeu Cel plin de milostivire. Astfel, Calea luminii susține prin mesajul pe care-l transmite activitatea pastoral-misionară a Eparhiei, mai ales că lumina este un semn al speranței și bucuriei, al biruinței asupra răului, păcatului și întunericului.

Manifestarea Calea Luminii constă în aprinderea unui număr de lumânări similar cu numărul anilor ce au trecut de la începutul erei creștine, la care se adaugă una în plus, pe o distanță de aproximativ 1 km, din fața Catedralei Mitropolitane, înconjurând sfântul locaș, spre gara principală a orașului.

Comentarii Facebook


Știri recente