Burse de studiu pentru liceenii merituoşi din judeţul Buzău

Pentru al treilea an consecutiv, Centrul Cultural-Filantropic „Cuvioasa Parascheva“ din Buzău oferă 26 de burse lunare, în valoare de 300 de lei fiecare, liceenilor din judeţ cu rezultate foarte bune la învăţătură, dar cu o situaţie materială precară. Luni, 30 martie 2015, la Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul“, s-a întrunit comisia de evaluare pentru acordarea burselor. Candidaturile au fost jurizate de profesori de la mai multe licee buzoiene şi de reprezentanţi ai sponsorilor. La întâlnire a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, după cum ne-a transmis Dragoş Olteanu.

„Am constatat că profesorii din această comisie au analizat cu foarte multă acrivie rezultatele obţinute la învăţătură, în anul precedent, de către elevi de liceu şi chiar studenţi. Este un lucru îmbucurător că cei mai mulţi au înregistrat performanţe. În cele din urmă, din 52 de elevi care au depus dosare pentru obţinerea bursei de studiu au fost selectaţi 26. Pentru noi, ca Arhiepiscopie, este foarte important că o fundaţie care funcţionează pe lângă biserica «Sfânta Cuvioasă Parascheva» din municipiul Buzău se gândeşte şi la copiii cu rezultate bune la învăţătură, dar care se confruntă cu probleme sociale, a declarat Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

La rândul său, Pr. Prof. Cristian Marius Dima, vicepreşedintele Centrului Cultural-Filantropic „Cuvioasa Parascheva“, a precizat următoarele: „Ne exprimăm speranţa ca tinerii care accesează programele Asociaţiei noastre să rămână consecvenţi crezului lor personal şi proiectelor profesionale pe care ni le-au împărtăşit în eseurile lor, să promoveze, atunci când este oportun, suportul de care se bucură din partea Bisericii Ortodoxe Române, prin mediul său ONG emergent, şi să rămână încrezători în demersul consecvent de educaţie şi formare spirituală al Bisericii locale.

Bursele vor fi acordate începând din această lună, pe o perioadă de un an, cu posibilitatea prelungirii, în cazul unor rezultate ulterioare remarcabile.

Lista beneficiarilor poate fi consultată pe pagina web a Centrului: http://ccfcuvioasaparascheva.ro/ şi pe cea a Seminarului: http://www.seminarulteologicbuzau.ro/programe_filantropice.html.

Comentarii Facebook


Știri recente