„Buna Vestire – taina întrupării Domnului Iisus Hristos”. Cateheză și Sfântul Maslu la Penitenciarul din Ploiești

Un sobor de clerici a oficiat marți Taina Sfântului Maslu în Capela Penitenciarului din Ploiești, iar la finalul slujbei părintele Dumitru Vicențiu de la Spitalul de psihiatrie și gastro-entorologie „Buna Vestire” din Ploiesti a susținut cateheza „Buna Vestire – taina întrupării Domnului Iisus Hristos”.

Pr. Dumitru Vicențiu a subliniat importanța libertății în Domnul nostru Iisus Hristos, „o libertate mai presus de libertatea lumii de azi”. Totodată, părintele a vorbit și despre faptul că majoritatea oamenilor sunt într-un fel sau altul „încarcerați de grijile lumești”.

„Pe lângă alte activități și sfinte slujbe pe care le desfășurăm în Penitenciarul Ploiești, Sfântul Maslu este oficiat cu precădere în cele patru posturi de peste an și încercăm pe cât posibil să susținem cateheze cu colaboratori externi, preoți de la parohii sau preoți de caritate care doresc să ne ajute în demersurile noastre”, a declarat Pr. Constantin Rădulescu preotul capelan al Penitenciarului Ploiești.

Din soborul slujitor au făcut parte: Pr. Butu Ionuț, protoiereul Protopopiatului Slobozia, Pr. Pătărlăgeanu Marian protoiereul Protopopiatului Fetești și Pr. Alexandrescu Georgian de la parohia „Înălțarea Domnului” din Ploiești care a fost preot voluntar la Penitenciarul Ploiesti în perioada 2011-2016.

La această activitate au participat 38 persoane private de libertate de la Penitenciarul din Ploiești.

Foto credit: Marius Gheorghe / Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…