Bucurie în prima zi a anului școlar la Coșnea

Toți copiii de la Școala cu clasele I-VIII din satul Coșnea – comuna Agăș au primit luni, 16 septembrie, în prima zi de școală, ghiozdane complet echipate cu rechizite și toate cele necesare pentru noul an școlar, potrivit epr.ro.

Acestă zi a însemnat pentru elevii din satul Coșnea, dar și pentru părinții lor, nu doar deschiderea oficială a cursurilor, ci și bucuria pe care o aduce rugăciunea, mai ales când este însoțită de semnele dragostei – darul oferit din suflet. După oficierea slujbei de Te-Deum, părintele protopop Costel Mareș, în cadrul proiectului „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți”, a oferit celor 17 preșcolari și 46 de școlari din satul Coșnea dulciuri, ghiozdane complet echipate cu rechizite și toate cele necesare pentru noul an școlar. Proiectul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului – „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți”, este un proiect inițiat de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul și care își propune să vină în sprijinul copiilor aflați la început de an școlar.

Protopopiatul Moinești, prin preoții și toate parohiile sale, susține (sub diferite forme) în acest nou an școlar, din fonduri proprii, aproape 300 de elevi la studiu în ciclul primar, gimnazial și liceal, atât în Moinești cât și în alte localități. În acest proiect se încadrează și cele 100 de ghiozdane echipate, dintre care primele 46 au fost oferite copiilor din Coșnea. În zilele ce urmează vor primi ghiozdane și cei 20 de copii de la Centrul de Zi al Protopopiatului precum și alți 34 de copii provenind din familii aflate în dificultate.

Comentarii Facebook


Știri recente