Bucurie duhovnicească pentru credincioșii parohiei Măgureni din Insula Mare a Brăilei

În Duminica a IV-a după Înviere, cunoscută în Biserica Ortodoxă ca Duminica Slăbănogului, credincioșii parohiei Măgureni (comuna Mărașu), Protopopiatul Însurăței, județul Brăila, au participat la târnosirea noii biserici parohiale din localitate, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea.

Slujba de sfințire a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în prezența credincioșilor din parohie și a autorităților locale.

După tradiție, cei prezenți au putut trece prin Sfântul Altar pentru a se închina, pentru a săruta Sfânta Evanghelie și pentru a primi arhiereasca binecuvântare a ierarhului locului.

Aflată în Insula Mare a Brăilei, localitatea Măgureni s-a format între anii 1860 și 1900, prin comasarea comunităților de ciobani veniți aici din Ardeal și din cunoscuta zona dobrogeană, Dăieni.

Inițial, satul s-a numit Nedeicu, însă din anul 1964 a primit numele Măgureni, cum este cunoscut și astăzi.

În prezent, localitatea Măgureni numără 150 de familii.

Terenul pe care s-a zidit lăcașul de cult a fost donat de Consiliul Local al Comunei Mărașu, iar la data de 14 iunie 2011, Chiriarhul Dunării de Jos a sfințit locul și a pus piatra de temelie pentru noua biserică care s-a zidit cu binecuvântarea și îndrumarea ierarhului locului, prin jertfa bunilor credincioși din tânăra localitate, dar și prin contribuția substanțială a autorităților locale.

Pc pr. Costin Tureac, parohul parohiei Mărașu, ajutat de sfetnicii din Consiliul și Comitetul parohial au înzestrat noul lăcaș de cult cu sfintele odoare, catapeteasma și mobilierul liturgic, pentru ca, în data de 11 mai 2014, biserica să primească haina luminoasă a sfințeniei.

În continuare, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, înconjurat de un ales sobor de preoți din administrația eparhială și din parohiile învecinate, în prezența unui impresionant număr de credincioși din parohie și nu numai.

Între aceștia s-au numărat și persoanele cu dizabilități din parohie pentru care, în Duminica Slabănogului, Înaltpreasfinția sa a rostit rugăciuni speciale de sănătate.

De asemenea, la eveniment au participat un număr de 30 de credincioși din parohia „Sf. Mc. Antim” din Galați, însoțiți de preotul paroh Nițu Voicu, cu care parohia este înfrățită.

La momentul liturgic cuvenit, mai mulți copii au fost împărtășiți cu Sfintele Taine, după care, la finele Sfintei Liturghii, Chiriarhul Dunării de Jos a acordat o serie de diplome care au evidențiat atât contribuția autorităților locale, cât și jertfelnicia credincioșilor, care au dorit să înfrumusețeze locașul de cult.

Evenimentul s-a încheiat cu tradiționala agapă creștinească, membrii Consiliului și Comitetului parohial pregătindu-se atât pentru credincioșii participanți, cât și pentru persoanele bolnave, nedeplasabile, aflate în evidențele speciale ale parohiei.

Comentarii Facebook


Știri recente