Bucurie duhovnicească pentru credincioșii din Apahida, jud. Cluj

Duminică, Preasfințitul episcop Vasile Someșanul s-a aflat în mijlocul credincioșilor din localitatea Apahida, județul Cluj. Ierarhul a oficiat de la ora 10:00 Sfânta Liturghie în biserica parohiei cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. Alături de Preasfințitul Vasile a slujit un sobor de preoți și diaconi, dintre care sunt amintiți pe Protopopul de Cluj I, pr. Ioan Jeler, pr. Călin Ficior și pr. paroh Sabin Diț, informează radiorenasterea.ro.

În cadrul cuvântului de învățătură, Preasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor prezenți despre minunea vindecării orbului din Ierihon de către Mântuitorul Hristos: „Minunea cea mare, în vindecarea orbului din Ierihon, constă nu numai în faptul că a dobândit vederea ochilor, pe care și-a dorit-o atât de mult, ci în faptul că, în clipa în care a dobândit vederea, L-a văzut în același timp și pe Dumnezeu. Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne încredințează că sunt fericiți cei care au inima curată pentru că aceștia Îl văd pe Dumnezeu.

Dumnezeu să vă ocrotească și Maica Domnului să ne ofere tuturor bucuria de a primi pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos nu numai în brațe, cum l-a primit Dreptul Simeon, ci în ființa noastră, spre fericirea noastră acum și în veșnicie”.

Biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Apahida a fost construită în anul 1978. Aici exista o biserică veche din lemn, cu același hram, construită în anul 1806 de meșterul lemnar Ioan Ghiran din Nadiș și pictată în 1808 de Ioan Pop din Unguraș.

Datorită numărului mare de credincioși din această comună, în urmă cu doi ani au început demersurile pentru construcția unui nou locaș de cult, care va fi pus sub ocrotirea Sfântului Apostol Andrei.

Piatra de temelie a noii biserici a fost pusă în octombrie 2011 de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…