Bucurie duhovnicească la Schitul Poiana Mărului

În Duminica de după Botezul Domnului, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, va oficia Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la Schitul Poiana Mărului, în biserica cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, după cum aflăm de pe site-ul episcopiacaransebesului.ro.

Situată în peisajul turistic bănățean din stațiunea Poiana Mărului, acest așezământ monahal a luat ființă la inițiativa preotului Dorel Fercea și a credincioșilor din Parohia Măru înainte de Revoluția din 1989. Lucrările începute au fost sistate, datorită opoziției regimului comunist, însă odată cu reînființarea Episcopiei Caransebeșului, în anul 1994 cu binecuvântarea vrednicului de amintere episcopul Emilian Birdaș al Caransebeșului s-au reluat lucrările de ctitorire care s-au întrerupt la scurt timp din lipsa de fonduri. Reluarea construirii așezământului monahal a început în anul 2000, când s-au demarat lucrările de ridicare a bisericii mănăstirești, finalizate doi ani mai târziu.

Biserica zidită în cadrul complexului monahal și-a primit târnosirea la data de 24 iunie 2008 prin lucrarea mâinilor Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului, după osteneala de doi ani de zile a monahiei starețe Olimpiada Tiliuță împreună cu obștea de călugărițe care a adus binecuvântarea și liniștea mănăstirilor ortodoxe în Poiana Mărului a Văii Bistrei.

Osteneala viețuitoarelor se îndreaptă spre definitivarea lucrărilor de amenajare a chiliilor, trapezei și anexelor gospodărești. Printre activitățile administrative călugărițele viețuitoare se îndeletnicesc și cu confecționarea de veșminte preoțești. Cadrul natural și aerul curat oferă pelerinului și turistului momente de înălțare sufletească și sănătate trupească în tinda mănăstirii de la Poiana Mărului.

Comentarii Facebook


Știri recente