Bucurie duhovnicească la parohia brașoveană Lisa

Credincioșii Parohiei Lisa, Protopopiatul Făgăraș 2, județul Brașov, au avut parte de momente de înălțare duhovnicească în Duminica dinaintea Postului Mare, pentru că Sfânta Liturghie din această zi de lăsat de sec a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a venit din nou în comunitatea unde a păstorit ca preot paroh în urmă cu peste 30 de ani pentru a-i binecuvânta pe credincioși înainte de intrarea în Postul Mare. Sfânta Liturghie a fost oficiată în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitate, un lăcaș de cult reprezentativ pentru Țara Făgărașului.

În soborul de preoți, alături de preotul paroh Sergiu Dudan, s-au aflat protopopul de Făgăraș 2, Ion Tărcuță și parohul de la Toarcla, Florin Gheorghiu. Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de teologi de la Catedrala mitropolitană din Sibiu, pentru ca slujba religioasă din această duminică să fie una deosebită pentru credincioșii din Lisa.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, potrivit mitropolia-ardealului.ro, preotul Florin Gheorghiu a fost hirotesit duhovnic pentru a împlini lucrarea pastorală în parohia încredințată de curând. Preotul paroh de la Lisa, Sergiu Dudan, a fost hirotesit sachelar, ca semn de apreciere a lucrării pastoral-misionare din parohie și ca o încurajare pentru intensificarea activităților parohiale în viitorul apropiat.

În cuvântul de învățătură de la final, IPS Mitropolit Laurențiu a vorbit credincioșilor despre popasurile duhovnicești din perioada Triodului. Apoi, ierarhul a prezentat înțelesurile duhovnicești ale Duminicii Izgonirii lui Adam din Rai sau a Iertării, ultimul popas dinaintea Postului Mare.

Ca semn de mulțumire pentru venirea în Parohia Lisa, preotul Sergiu Dudan i-a oferit ierarhului o icoană a Maicii Domnului, simbol al recunoștinței parohiei făgărășene față de Mitropolitul Ardealului.

Comentarii Facebook


Știri recente