Bucurie duhovnicească la Mănăstirea Nera

La sărbătoarea Bunei Vestiri paraclisul Mănăstirii Nera din judeţul Caraş Severin şi-a prăznuit hramul. Cu acest prilej Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a poposit în mijlocul obştii monahale şi a săvârşit Sfânta Liturghie unită cu Vecernia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. La final părintele duhovnic Teofan Munteanu a fost hirotesit protosinghel. De asemenea ierarhul a tuns în monahism trei vieţuitoare şi a rasoforit două surori. La slujbă au participat un număr însemnat de credincioşi din întreg Banatul, dintre care foarte mulţi s-au împărtăşit cu Sfintele Taine. Răspunsurile liturgice au fost date Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeşului.

„Ne bucurăm că avem aici la Mănăstirea Nera o obşte numeroasă de maici, aproximativ 80 de vieţuitoare şi de la o lună la alta obştea sporeşte şi se îmbunătăţeşte. Astfel aici în partea de vest a eparhiei noastre s-a dezvoltat o lucrare deosebită, o lucrare duhovnicească, dar şi o lucrare filantropică, unde se împleteşte în chip armonios Liturghia cu filantropia, deoarece Clinica de recuperare oncologică, care se construieşte aici, vine în întâmpinarea problemelor şi a nevoilor multor oameni care suferă de boala veacului nostru, anume cancerul”, a subliniat Preasfinţitul Părinte Lucian.

Mănăstirea Nera este aşezată în apropierea localităţii Sasca Montană, pe malul stâng al râului Nera, la 20 km de Oraviţa, în Munţii Locvei. Aşezământul monahal apare la iniţiativa şi prin strădaniile domnului dr. Pavel Chirilă, originar din Slatina-Nera şi fost director al Asociaţiei Christiana din Bucureşti. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât, prin decizia de înfiinţare a mănăstirii, dată la 19 iulie 1994, ca biserica mănăstirească să fie închinată Sfintei Cuvioase Parascheva. În apropierea mănăstirii se construieşte Clinica Nera, prima clinică de recuperare oncologică din România care va incorpora şi un centru de cercetări. Clinica se va îngriji de tratamentul bolnavilor de cancer în stadii iniţiale şi va fi de tip rezidenţial, cu 42 de saloane spaţioase şi confortabile, construite pe o structură arhitecturală şi funcţională de tip sanatorial. (Articol semnat de Diac. Pavel Canea şi Darius Herea)

Comentarii Facebook


Știri recente