Bucurie duhovnicească la Mănăstirea Bobota

În ziua sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României și a Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Ardealului, Preasfințitul Părinte Petroniu a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica mănăstirii Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, Bobota, potrivit Radio Renașterea.

În cadrul Sfintei Liturghii Preasfinția sa a hirotonit întru diacon pe tânărul Cristian Inachiș, care va fi hirotonit mâine preot pe seama parohiei Romita, Protopopiatul Zalău.

Această zi a fost cu atât mai emoționantă cu cât Preasfințitul Părinte Petroniu, și-a serbat ziua de naștere, Preasfinția sa împlinind 48 de ani.

La începutul cuvântului de învățătură Preasfințitul Părinte Petroniu a arătat importanța prăznuirii Sfântului Apostol Andrei, zi în care sărbătorim unitatea spirituală a poporului român, cu o zi înainte sărbătoririi unității naționale a țării noastre înfăptuită la 1 decembrie 1918.

Piatra de temelie a mănăstirii Bobota a fot sfințită în data de 13 iunie 2004 de către Preafințitul Părinte Petroniu, pe atunci arhiereu vicar al Episcopiei Oradiei, Bihorului și Sălajului, iar lucrările de început au fost coordonate de către Preacucernicul Părinte Ioan Pădurean de la parohia Bobota, până în anul 2008 când au fost preluate de către Preacuviosul Părinte Pahomie Buruiană. În anul 2012 este numit egumen al schitului Preacuviosul Părinte Mina Pletosu care a continuat lucrările începute de predecesorii săi, în prezent lucrându-se la pictura interioară a bisericii.În vara acestui an, cu prilejul hramului acestui așezământ monahal, în urma aprobării prealabile a Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului a fost proclamată ridicarea schitului Bobota la rang de mănăstire, iar Preacuviosul Părinte Mina Pletosu a fost hirotesit și instalat stareț al mănăstirii.

Comentarii Facebook


Știri recente