Bucurie duhovnicească la Huși

Sâmbătă 13 septembrie, la Catedrala episcopală din Huși, în ziua de prăznuire a Sfântului Sfințit Mucenic Corneliu Sutașul, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor, cu prilejul sărbătoririi ocrotitorului spiritual.

Din soborul de preoți au făcut parte membrii administrației eparhiale, protopopi, stareți și slujitori ai Catedralei episcopale. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul „Dignus est” al preoților din Episcopia Hușilor.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a prezentat principalele repere ale vieții Sfântului Sfințit Mucenic Corneliu Sutașul, precum și ale Sfântului Sfințit Mucenic Ciprian al Cartaginei, vieți puse în slujba Bisericii Mântuitorului Iisus Hristos. Preasfinția Sa a subliniat faptul că virtutea ascultării este mântuitoare, rămânerea în sânul Bisericii, în ciuda tuturor provocărilor, este rod al credinței celei drepte. În final, Preasfințitul Părinte Corneliu a mulțumit tuturor pentru prezență, arătând că, în primul rând, mulțumire trebuie adusă lui Dumnezeu și Sfântului ocrotitor pentru slujirea la care a fost chemat și care îi dă un sens profund vieții, potrivit episcopiahusilor.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 9 – 15 mai 2022

Legătura dintre biserică și sat, ca o împletire între viața laică și cea religioasă, a putut fi văzută atât în evenimentele organizate la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București în săptămâna precedentă, cât…