Bucurie duhovnicească în Parohia Şopotul Nou

În Duminica a XIX-a după Rusalii, Parohia Şopotul Nou din Protopopiatul Băile- Herculane a îmbrăcat haine de sărbătoare. Evenimentul a debutat la orele dimineţii cu sfinţirea de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a unei troiţe de marmură, aşezată la intrarea în localitate, după cum ne-a transmis Darius Herea. După sfinţirea troiţei, ierarhul, alături de soborul slujitor, de autorităţile locale şi de mulţimea de credincioşi au mers în procesiune până la biserica parohială. În continuare chiriarhul a resfinţit biserica parohială cu hramul „Sfântul Apostol Toma”, după care, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie. În cadrul Sfintei Liturghii părintele paroh Samuel Şendroni a fost hirotesit iconom iar ctitorii şi binefăcătorii bisericii au primit acte de cinstire. La slujbă au participat autorităţi centrale, judeţene şi locale precum şi un număr impresionant de credincioşi din comună, dar şi din alte localităţi din Valea Almăjului.

„În această duminică frumoasă de toamnă, în ajunul sărbătorii Sfântului Apostol Toma, cel care a pus mâna în semnul cuielor şi degetul în coasta Mântuitorului şi a exclamat «Domnul meu şi Dumnezeul meu», în această zi binecuvântată, pe care psalmistul David o numeşte ca fiind ziua pe care Domnul a făcut-o ca să ne bucurăm şi să ne veselim întru ea, această biserică a văzut lumina pogorârii Sfântului Duh, pentru că astăzi s-au aşezat în piciorul Sfintei Mese moaştele sfinţilor mucenici care au bineplăcut lui Dumnezeu şi care au pătimit pentru Hristos. Astăzi este o zi de bucurie şi veselie duhovnicească, o zi de împlinire pentru preotul, primarul, pentru toţi fiii şi fiicele acestei parohii, pentru toţi credincioşii prezenţi la această bucurie a Episcopiei Caransebeşului”, a precizat Preasfinţitul Lucian în cuvântul de învăţătură.

Biserica cu hramul „Sf. Ap. Toma” a fost construită în anul 1850 şi a fost târnosită la data de 27 octombrie 1963 de ÎPS Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului.

Comentarii Facebook


Știri recente