Bucurie duhovnicească în Parohia Sânmihai din Banatul sârbesc

Sâmbătă, 9 noiembrie, biserica ortodoxă românească din Sânmihai și-a prăznuit ocrotitorii, pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Cu acest prilej cu binecuvântarea Preasfințitului Daniil, Episcopul Daciei Felix și la invitația părintelui paroh Emanuel Tapalagă, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului a poposit în mijlocul credincioșilor din Parohia Sânmihai din Banatul sârbesc.

Cu acest prilej Ierarhul înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, după cum ne-a precizat Darius Herea.

În cuvântul de învățătură ierarhul a subliniat: „Cu bucurie am acceptat să vin în parohia dumneavoastră în această biserică minunată închinată Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. Dumnezeu a rânduit să venim de hramul bisericii ca o prelungire sărbătorii ocrotitorilor bisericii dumneavoastră, pentru că suntem în a doua zi de rugă când biserica noastră îl cinstește și pomenește pe Sfântul Nectarie Taumaturgul, ierarhul ale cărui sfinte moaște se află în insula Eghina din Grecia, un ierarh sfânt, om al lui Dumnezeu care a trecut în Împărăția Preasfintei Treimi în 1920 și care am putea spune că a fost aproape contemporan cu noi. Iată cum Dumnezeu a rânduit ca în această zi de sărbătoare, în această sâmbătă preabinecuvântată pentru Episcopia Daciei Felix, pentru Episcopia Caransebeșului, pentru tot Banatul istoric, în această zi aparent lucrătoare dar astăzi de mare sărbătoare pentru noi toți pentru că ne-am întâlnit la Sfânta Liturghie, la rugăciune ca împreună să-i pomenim și să-i cinstim pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil și împreună să ne rugăm Preasfintei Treimi și să binecuvântăm Împărăția Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh în această frumoasă biserică”.

La slujbă au participat un număr însemnat de credincioși din localitate și din împrejurimi. Răspunsurile la slujbă au fost date de grupul „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului. Biserica cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil a fost sfințită în anul 1814 de către episcopul Petar Jivanovici. În cursul serii Ierarhul caransebeșan a vizitat biserica ortodoxă românească din Alibunar.

Comentarii Facebook


Știri recente